Begravning i Helsingborg

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Helsingborg på webben. Det betyder att du bekvämt i ditt eget hem kan läsa om våra tre prisvärda begravningspaket, vad som ingår och vad det kostar. Sedan skickar du enkelt in bokningsförfrågan på det paket som passar bäst. Oavsett pris kan du känna dig trygg med att det handlar om ett värdigt farväl.

Begravningsplatser och ceremonilokaler i Helsingborg

Det finns många fina begravningsplatser, kyrkor, kapell och andra ceremonilokaler i området Helsingborg, Landskrona och Ängelholm.

Helsingborg

Inom Helsingborgs pastorat finns bland annat begravningsplatserna Krematoriet, Pålsjö, Råå och Nya kyrkogården. Berätta gärna när du fyller i bokningsförfrågan om du har önskemål om begravningsplats.  

När det gäller ceremonilokaler finns många kyrkor och kapell att välja bland. I Helsingborg ingår församlingarna Maria, Gustav Adolf, Filborna och Raus församlingar. Ceremonihallen vid krematoriet i Helsingborg är exempel på en neutral lokal som saknar religiösa symboler. Den kan passa för en borgerlig ceremoni.

Landskrona

Inom Landskrona pastorat finns flera begravningsplatser och ceremonilokaler att välja bland. Om du har önskemål får du gärna berätta det när du fyller i din bokningsförfrågan.

Ängelholm

Inom Ängelholms pastorat finns flera populära begravningsplatser, till exempel Heliga Korsets kapell och Sankt Mikaels kyrka. Om du har önskemål om plats får du gärna berätta det när du fyller i din bokningsförfrågan.
 

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning? 

Många väljer en kyrklig ceremoni där prästen i den valda kyrkan ansvarar för begravningsgudstjänstens innehåll. Självklart i samråd med er anhöriga. Det finns alltså utrymme för personliga inslag, till exempel när det gäller musik och dikter.

Om du väljer en borgerlig ceremoni har du stor frihet att utforma ceremonin som du själv vill eftersom det inte finns något regelverk som styr. En borgerlig ceremoni kan hållas i olika kapell och på krematorierna inom Helsingborg, Ängelholm och Landskrona. Vi förmedlar gärna kontakt med begravningsofficianter som kan hålla i en borgerlig ceremoni.

Dekoration till kistan

Att dekorera kistan eller kring urnan med blomsterarrangemang är en vacker tradition. Två av våra begravningspaket innehåller inte blommor men vi har nära lokala samarbeten med flera florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till begravningen. Vi samarbetar med Axelssons blomsterhandel, JN-Blommor, Berga floristen samt Råå blomman i Helsingborg samt Blommor och blad i Ängelholm.

Farväl i Helsingborg hjälper till att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Du är varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.