Din digitala begravningsbyrå i Göteborg

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Göteborg med omnejd på webben. Vi täcker områdena som sträcker sig ut till Stenungsund, Kungsbacka och Borås. Vi finns online för att du när som helst ska kunna läsa om våra prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre budgetalternativ där du tydligt ser vad som ingår och vad det kostar. Sedan bokar du i lugn och ro det begravningspaket du önskar online. Oavsett vilket paket du väljer handlar det alltid om ett värdigt farväl vid livets slut.

Våra begravningspaket i Göteborg

farväl
farväl BAS

9 995 kr

 • Utan ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Administration
 • Bisättningstransport upp till 50 km*
Läs mer och beställ
farväl
farväl ENKEL

14 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Bårtäcke, om så önskas
 • Värd vid ceremoni
 • Administration
 • Bisättningstransport upp till 50 km*
Läs mer och beställ
farväl
farväl PLUS

19 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Vitpigmenterad miljökista i massiv furu och urna av biofiber
 • Kistdekoration med säsongens blommor
 • Värd vid ceremoni
 • Administration
 • Bisättningstransport upp till 50 km*
Läs mer och beställ

Begravningsplatser i Göteborg

I Göteborgsområdet finns en av Sveriges till ytan största begravningsplats: Kvibergs kyrkogård. Andra stora begravningsplatser är Östra kyrkogården i Örgryte, Västra kyrkogården i Sandarna och Fridhems kyrkogård i Backa. Det finns givetvis många fler och tillsammans täcker de in de flesta gravsättningsalternativen. Oavsett om ni önskar en ny grav, redan har en grav, önskar gravsättning i minneslund eller askgravlund kan vi hjälpa er. Berätta gärna när du fyller i bokningsförfrågan om det finns önskemål om plats för gravsättningen.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om ni vill boka en kyrklig begravning är det prästen som ansvarar för innehållet i begravnings-gudstjänsten, i samråd med er anhöriga. Oftast sker en kyrklig begravning i någon av alla de kyrkor som finns i regionen, men det går också att välja något av kapellen på kyrkogårdarna.

Borgerliga begravningar hålls oftast i ett kapell och det kan finnas både mindre och större att välja på. Några av kapellen är avsakraliserade ceremonilokaler vilket betyder att det inte sker någon kyrklig verksamhet i lokalen men den går bra att använda vid ceremonier. I Göteborgs och Mölndals kommun finns möjlighet att ordna en borgerlig officiant från kommunen och vi kan även förmedla kontakt med andra borgliga officianter.

Begravningar i andra samfund än Svenska kyrkan kan hållas i ett kapell eller i den kyrka som samfundet har tillgång till. Oavsett vilken begravning ni önskar kan vi på Farväl hjälpa till.

Göteborg

I Göteborg finns en stor mängd kyrkor och kapell. Några av de mer centrala är till exempel Oscar Fredriks kyrka, Masthuggskyrkan, Carl Johans kyrka, Hagakyrkan, Domkyrkan och kapellen på Västra kyrkogården, Sankt Markus och Sankt Lukas.

Tittar man mer västerut har vi till exempel Askims kyrka, Västra Frölunda kyrka, Älvsborgs kyrka, Näsets kyrka samt Högsbo kyrka.

Åt öster ligger Östra kyrkogården, Örgryte nya och gamla kyrka samt Nylöse pastorat med Nylöse kyrka, Kvibergs kyrkogård med dess båda kapell S:t Olof som är det större och S:t Sigfrid som är det mindre, hit hör även Bergsjöns kyrka och Allhelgonakyrkan.

Norrut ligger Hisingen med till exempel Lundby gamla och nya kyrka, Fridhems kapell, Säve kyrka och Torslanda kyrka.

Angered

Vi har ett nära samarbete med Angereds församling och kyrkorna som tillhör församlingen är Gunnareds kyrka, Bergums kyrka, Hjällbo kyrka, Hammarkullens kyrka och den pittoreska Angereds kyrka.

Kortedala

Många begravningar hålls i Lilla kapellet S:t Sigfrid eller det stora kapellet S:t Olof som ligger nära Kvibergs kyrkogård. Inte långt därifrån finns också Allhelgonakyrkan och Vårfrukyrkan i Kortedala och Nylöse kyrka i Gamlestan.

Alingsås

Vid Stora torget i Alingsås finns Christinae kyrka med Christinae-salen som bland annat kan användas till minnesstunder. I närheten finns också Landskyrkan och Noltorpskyrkan. Andra kyrkor i centrala Alingsås är Equmeniakyrkan, Pingstkyrkan, EFS-kyrkan och Korskyrkan. Uppe på Nolby finns Ljusets kapell som även kan användas vid borgerliga ceremonier och ceremonier i andra trosinriktningar. Alingsås pastorat innefattar även Bälinge kyrka, Hemsjö kyrka och Ödenäs kyrka.

Kungälv

De flesta begravningar hålls i Bergsalen på Skogskyrkogården i Kungälv. Det är en mycket vacker lokal där fonden utgörs av det befintliga berget. Där går det att ha både kyrkliga och borgerliga ceremonier. Övriga kyrkor är Kungälvs kyrka, Kastalakyrkan och kyrkorna i Romelanda, Kareby, Torsby, Lycke, Harestad, Solberga, Hålta och Marstrand. På Koön finns ett kapell som används även för borgerliga begravningar. I Ale kommun finns kyrkorna i Surte, Nödinge och Starrkärr.

Mölndal

Begravningar kan hållas i både kyrkor och kapell i Fässberg, Kikås, Stensjön, Kållered och Lindome.

Partille

De flesta begravningar hålls i Partille kyrka och kapellet på Kvastekulla griftegård som kan användas för både kyrkliga och borgerliga ceremonier. Övriga kyrkor är Sävedalens kyrka, Jonsereds kyrka och Ansgarskyrkan.

Dekoration till kistan

Att dekorera kistan med blommor är en fin begravningstradition. Trots att två av våra begravningspaket inte innehåller blommor så samarbetar vi med flera lokala florister dit du kan vända dig för att anordna vackra blomsterarrangemang. Vi samarbetar med Henrikssons Blomsterhandel, Blomster Ateljén, Linneas Blomsterhörna, Blommor & Sånt, Fägring stor och House of Eden.

Begravningstyper som erbjuds i Göteborg

Farväl kan hjälpa till med att ordna olika sorters begravningar i Göteborg, från begravningsceremoni med kista till direktkremering med urnbegravning. Beroende på vilket begravningspaket du väljer kan du få en begravning antingen med eller utan ceremoni. Vi kan hjälpa till att arrangera begravningsceremonier enligt alla trosinriktningar eller en borgerlig begravningen för den som inte önskar ha en kyrklig begravning.

Vi på Farväl i Göteborg hjälper till att utforma ett fint och värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.