Begravning i Finspång

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Finspång på webben. Vi finns online så att du, i lugn och ro, när som helst på dygnet kan läsa om våra prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre alternativ där du tydligt ser vad som ingår och vad det kostar. Sedan bokar du i lugn och ro det paket som passar bäst. Oavsett prisnivå handlar det alltid om ett värdigt avsked och en vacker begravning.

Gravplatser i Finspång

I Finspång finns två kyrkogårdar: Risinge kyrkogård och “Gamla kyrkogården”, som ligger vid Sankta Maria kyrka. Här finns gravar för jordbegravning, urngravar, minneslund, asklund och olika askgravplatser där den avlidnes namn graveras på en natursten eller på en metallplakett på Ekplankan vid Risinge.

I omnejden finns även Hällestad kyrkogård, Rejmyre kyrkogårdar, Regna kyrkogård och Skedevi kyrkogård.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om du önskar en kyrklig begravning ansvarar prästen för hur begravningsgudstjänsten ser ut, men ni som anhöriga kan komma med önskemål om bland annat psalmer och musik. Begravningen äger oftast rum i en kyrka eller kapell.

I Finspång sker de flesta begravningar i Risinge kyrka, men planer finns att bygga flera kapell på orten. I trakterna omkring Finspång finns många vackra kyrkor, där begravning kan hållas: Hällestad kyrka, Rejmyre kyrka, Skedevi kyrka och Regna kyrka. Även Centrumkyrkan har flera vackra kyrkor som kan hyras för såväl kyrklig som borgerlig begravning.

En borgerlig begravningsceremoni styrs inte av något regelverk utan kan utformas helt efter egna  önskemål. Det finns inga rätt eller fel. I Finspång hålls ofta borgerliga begravningar i Risinge Prästgård, eller något av församlingshemmen i omnejden. Det är också möjligt att hålla en borgerlig begravning i den egna trädgården eller i en fest- eller föreningslokal. Vi samarbetar med Magnolia begravning och Fonus Öst och hjälper gärna till att förmedla kontakt med någon av deras uppskattade begravningsofficianter. Det finns även officianter genom Finspångs kommun.

Dekoration till kistan

En fin tradition som hör begravning till är kistdekoration av blommor. Även om två av våra färdiga begravningspaket inte innehåller blommor har vi ett nära samarbete med lokala florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till begravningen. Vi samarbetar med Blomsterverkstan, men har du egna önskemål om florist så hjälper vi till även där. Alternativt kan du välja vårt begravningspaket Farväl PLUS, då ingår en kistdekoration med säsongens blommor.

Farväl i Finspång hjälper till att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.