Om begravningar

Det finns mycket att tänka på när du ska beställa en begravning. Du ställs inför många frågor och beslut som ska fattas. Det kan då underlätta att utgå från färdiga och tydliga val där det klart framgår vad som ingår och vad det kostar. Därför erbjuder Begravningsbyrån Farväl tre begravningsalternativ som på olika nivåer har en sak gemensamt – alla innebär en värdig och fin begravning.

Farväls tre begravningspaket

Våra tre begravningsalternativ innehåller alla delar som ingår i en begravning, och är sammansatta utifrån vår kunskap för att motsvara våra kunders önskemål. Erbjudandet är klart och tydligt, där varje alternativ innehåller precis det som presenteras. För dig som kund är det en trygghet – att veta exakt vad du beställer och betalar för. Att skapa en fin begravning behöver varken vara dyrt eller svårt. 

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig begravning

En kyrklig begravning följer vissa steg, men utformas i samråd med er anhöriga. Det börjar med klockringning. Sedan belyser griftetal och bibeltexter den avlidna, livet, döden, sorgen och hoppet om evigt liv. Valet av musik, sång och psalmer kan också spegla den avlidna. En begravningsgudstjänst genomförs i en kyrka, i ett kapell eller kanske i en församlingssal. Det är också ibland möjligt att genomföra begravningsakten på en plats som betytt mycket för den avlidna.

Läs mer om kyrklig begravning

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning är inte är styrd av något regelverk och kan utformas helt efter de efterlevandes, eller den avlidnas, önskemål.