Din digitala begravningsbyrå i Eskilstuna

Begravningsbyrån Farväl är din digitala begravningsbyrå i Eskilstuna och Strängnäs. Vi finns på webben för att du ska kunna läsa om våra prisvärda begravningspaket hemma i lugn och ro. Du väljer mellan tre tydliga alternativ och bokar det begravningspaket som passar bäst genom att enkelt skicka in en bokningsförfrågan. Oavsett prisnivå handlar det alltid om ett vackert avsked vid livets slut.

Våra begravningspaket i Eskilstuna

farväl
farväl BAS

11 295 kr

 • Utan ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ
farväl
farväl ENKEL

16 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Bårtäcke, om så önskas
 • Värd vid ceremoni
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ
farväl
farväl PLUS

21 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Vitpigmenterad miljökista i massiv furu och urna av biofiber
 • Kistdekoration med säsongens blommor
 • Värd vid ceremoni
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ

Begravningsplatser i Eskilstuna

I Eskilstuna med omgivningar finns många vackra kyrkogårdar med gravplatser. För att nämna några alternativ finns Klosterkyrkogården som bland annat har en minneslund och askgravlund, S:t Eskils kyrkogård som ligger i ett av länets största gravområden och har anor från yngre järnåldern och Västra Rekarnes kyrkogårdar som består av Gillberga, Öja, Lista och Västermo kyrkogård

I Strängnäs finns kyrkogårdarna vid Domkyrkan, S:t Petri, Aspö, Härad, Vansö, Helgarö, Fogdö, Överselö, Ytterselö, Toresund, Mariefred, Åker och Länna kyrka.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning? 

Idag hålls flest begravningar i Svenska kyrkan. När ni valt kyrka är det prästen som ansvarar för utformningen av begravningsgudstjänsten. Det finns naturligt vis utrymme för er anhöriga att vara med och samråda med prästen. 

En kyrklig begravning i Eskilstuna kan hållas i Kloster, Fors, S:t Andreas, Tomas, Ansgar, Pauli, Torhälla, Tumbo, Råby, Husby-Rekarne, Näshulta, Ärla, Stenkvista, Gillberga, Lista, Öja, Västermo, Kjula, Jäder, Barva, Vallby, Hammarby och Sundby kyrkor samt i S:t Eskils kapellkrematorie, Hällby Skogskapell och S:t Olofs kapell.

I Strängnäs kan begravningen ske i Domkyrkan, S:t Petri kapell, Aspö, Härad, Vansö, Helgarö, Fogdö, Överselö, Ytterselö, Toresund, Mariefred, Åker, Länna kyrkor samt Mariefreds gravkapell.

Det har blivit allt vanligare att ha en borgerlig begravning. Det innebär stor frihet för anhöriga att kunna utforma ceremonin efter den avlidnas eller egna önskemål eftersom en borgerlig ceremoni inte styrs av något regelverk. En borgerlig ceremoni kan hållas i något av S:t Eskils Kapellkrematorium, Stillhetens kapell eller Ljusets kapell. I Torshälla finns S:t Olofs kapell och i Hällby Tumbo och Rådby kan man välja Hällby Skogskapell. I Strängnäs finns S:t Petri kapell på södra kyrkogården. Vi på Farväl förmedlar gärna kontakt med officianter om ni önskar en borgerlig begravning.

Dekoration till kistan

Det blir mycket vackert att dekorera med blommor på eller runt kistan och urnan. Två av våra färdiga begravningspaket innehåller inte blommor men vi har ändå ett nära samarbete med Danielssons blommor och Torshälla blommor i Eskilstuna och Burges blommor, Rosenius blommor, Stallarholmens blommor och Åkers blommor i Strängnäsområdet. De kan skapa fina kistdekorationer efter era önskemål. Om du väljer vårt begravningspaket Farväl PLUS så ingår kistdekoration med säsongens blommor.

Begravningstyper som erbjuds i Eskilstuna

Farväl kan hjälpa till med att ordna olika sorters begravningar i Eskilstuna, från begravningsceremoni med kista till direktkremering med urnbegravning. Beroende på vilket begravningspaket du väljer kan du få en begravning antingen med eller utan ceremoni. Vi kan hjälpa till att arrangera begravningsceremonier enligt alla trosinriktningar eller en borgerlig begravningen för den som inte önskar ha en kyrklig begravning.

Farväl i Eskilstuna hjälper till att utforma en vacker begravning vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.

 

*Farväl BAS: Planering och administrativt arbete såsom kontakt med olika myndigheter, ta fram intyg för kremering och gravsättning, samordning med kyrkogårdsförvaltningen och att boka gravöppning.

Farväl ENKEL och Farväl PLUS: Planering och administrativt arbete såsom kontakt med olika myndigheter och församlingen som den avlidna tillhör, utforma ceremoni och boka präst eller borgerlig begravningsofficiant, ta fram intyg för kremering och gravsättning, samordning med kyrkogårdsförvaltningen och att boka gravöppning.