Din digitala begravningsbyrå i Linköping

Begravningsbyrån Farväl är din digitala begravningsbyrå i Linköping. Vi finns online så att du, i lugn och ro, när som helst på dygnet kan läsa om våra prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre alternativ där du tydligt ser vad som ingår och vad det kostar. Sedan bokar du i lugn och ro det paket som passar bäst. Oavsett prisnivå handlar det alltid om ett värdigt farväl och en vacker begravning.

Våra begravningspaket i Linköping

farväl
farväl BAS

11 295 kr

 • Utan ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ
farväl
farväl ENKEL

16 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Bårtäcke, om så önskas
 • Värd vid ceremoni
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ
farväl
farväl PLUS

21 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Vitpigmenterad miljökista i massiv furu och urna av biofiber
 • Kistdekoration med säsongens blommor
 • Värd vid ceremoni
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ

Gravplatser i Linköping

I Linköping och dess omnejd finns många vackra gravplatser. I centrala staden finns de Centrala griftegårdarna, som fått namn efter väderstrecken: Norra, Nya Norra, Östra, Södra och Västra grifttegården. Strax utanför stadskärnan finns även Lilla Aska griftegård och Landeryds kyrkogård.

I omnejden finns även gravplatser i Vikingstad, Sjögestad, Västerlösa, Rappestad, Vreta Kloster, Ljung, Stjärnorp, Flistad, Skeda, Slaka, Ulrika, Nykil, Gammalkil, Rystad, Törnevalla, Vårdberg, Gistad, Östra Harg, Östra Skrukeby, Vist, Vårdnäs, Kärna, Kaga och Ledberg. Kanske finns en familjegrav, eller så önskar ni en ny grav, gravsättning i minneslund eller i askgravlund. Berätta gärna om dina önskemål i din bokningsförfrågan.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig  begravning?

Om du önskar en kyrklig begravning är det prästen i församlingen som ansvarar för innehållet i begravningsgudstjänsten. Hur ceremonin ska se ut bestäms i samråd med er anhöriga, men prästen följer kyrkans förutbestämda ordning. Begravningen äger oftast rum i en kyrka eller kapell.

I Linköping finns många vackra kyrkor: Ansgarskyrkan, Berga kyrka, Domkyrkan, Landeryds kyrka, Mikaelskyrkan, S:t Hans kyrka, S:t Lars kyrka, S:ta Maria kyrka i Johannelund, Skäggetorps kyrka, Tannefors kyrka och Vidingsjö kyrka. Det finns dessutom många fler i trakterna runt om.

En borgerlig begravningsceremoni är inte styrd av något regelverk utan ges istället möjligheten att utformas helt efter den avlidnes eller er anhörigas önskemål. I Linköping finns många platser för att hålla en borgerlig begravning, men allra vanligast är pastoratets och stiftets olika kapell, exempelvis Uppståndelsens kapell, Hoppets, Ljusets eller Stillhetens kapell. Utöver kapell finns även bygdegårdar, församlingshem och andra lokaler runt om i Linköping och omnejden, som lämpar sig bra för borgerliga ceremonier. Vi samarbetar med Magnolia begravning och Fonus Öst och hjälper gärna till att förmedla kontakt med någon av deras uppskattade begravningsofficianter. Det finns även andra officianter i området.

Dekoration till kistan

En fin tradition som hör begravning till är kistdekoration av blommor. Även om två av våra färdiga begravningspaket inte innehåller blommor har vi ett nära samarbete med lokala florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till begravningen. Vi samarbetar med butikerna Blomsterglädje, Ljungsblommor, Hullaryds Handelsträdgård, Blomstertorget och Blomsterverkstan. Alternativt kan du välja vårt begravningspaket Farväl PLUS, då ingår en kistdekoration med säsongens blommor.

Begravningstyper som erbjuds i Linköping

Farväl kan hjälpa till med att ordna olika sorters begravningar i Linköping, från begravningsceremoni med kista till direktkremering med urnbegravning. Beroende på vilket begravningspaket du väljer kan du få en begravning antingen med eller utan ceremoni. Vi kan hjälpa till att arrangera begravningsceremonier enligt alla trosinriktningar eller en borgerlig begravningen för den som inte önskar ha en kyrklig begravning.

Farväl i Linköping hjälper till att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.

 

*Farväl BAS: Planering och administrativt arbete såsom kontakt med olika myndigheter, ta fram intyg för kremering och gravsättning, samordning med kyrkogårdsförvaltningen och att boka gravöppning.

Farväl ENKEL och Farväl PLUS: Planering och administrativt arbete såsom kontakt med olika myndigheter och församlingen som den avlidna tillhör, utforma ceremoni och boka präst eller borgerlig begravningsofficiant, ta fram intyg för kremering och gravsättning, samordning med kyrkogårdsförvaltningen och att boka gravöppning.