Begravning i Lund

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Lund på webben. På det viset kan du när som helt på dygnet läsa om våra kompletta och prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre budgetalternativ där du tydligt ser pris och vad som ingår. Sedan bokar du enkelt online det begravningspaket som passar dina önskemål bäst. Oavsett vilket du väljer handlar det alltid om en värdig och vacker begravning.

Begravningsplatser i Lund

I Lund och området runtomkring finns många vackra begravningsplatser för den sista vilan. I Lund finns Norra kyrkogården, Östra kyrkogården, Fredentorps begravningsplats, Stora Råby kyrkogård, Klosterkyrkans kyrkogård och Vallkärra kyrkogård. Vid landsbygden finns självklart också kyrkogårdar med möjliga gravplatser.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning? 

De flesta väljer att ha en kyrklig begravning. Då är det prästen som har det slutgiltiga ansvaret för begravningsgudstjänsten, men utformar den i samråd med anhöriga. I Lund kan en kyrklig ceremoni hållas i Lunds domkyrka, Allhelgonakyrkan, Klosterkyrkan, Maria Magdalena kyrka, Petersgårdens kyrka, Helgeandskyrkan, Vallkärra kyrka, S:t Råby kyrka, S:t Hans kyrka och S:t Knuts kyrka. Det finns också många kyrkor på landsorten där en kyrklig begravning kan hållas.

Det har blivit vanligare att välja en borgerlig begravningsceremoni. Den kan utformas fritt efter anhörigas önskemål eftersom den typen av ceremoni inte styrs av något regelverk. I Lund kan en borgerlig ceremoni hållas i Uppståndelsens kapell och S:t Olofs kapell. I Staffanstorp finns Staffanssalen och i Kävlinge finns Krisoferskapell, Lomma kapell och Hörby kapell. Vi förmedlar gärna kontakt med borgerliga begravningsofficianter via kommunen och Fonus i Lund.

Dekoration till kistan

I två av våra färdiga begravningspaket ingår inte blommor, men vi har ändå nära lokala samarbeten med flera florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till urn- och kistdekoration. Annars kan du välja vårt paket Farväl PLUS,då ingår dekoration med säsongens blommor. 

Farväl i Lund hjälper dig att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.