Begravning i Sundsvall

Begravningsbyrån Farväl är er lokala begravningsbyrå på webben i Sundsvall. Det gör det möjligt för er att läsa om våra prisvärda begravningspaket i lugn och ro när det passar er. Ni väljer mellan tre alternativ där pris och vad som ingår tydligt framgår. Sedan bokar ni enkelt det paket som passar bäst. Oavsett prisnivå ombesörjer Farväl att det blir en värdig och vacker begravning.

Begravningsplatser i Sundsvall

I Sundsvall med omnejd finns flera vackra begravningsplatser där den avlidna kan få sin sista vila.

Centralt i Sundsvall finns Gustav Adolfs kyrkogård samt stadsdelskyrkogårdarna Sundsvalls skogskyrkogård på Kubikenborg och Skönsmons kyrkogård. I Sköns församling så kan man välja mellan gravsättning på Sköns norra i Birsta och Bydalens kyrkogård. Sedan har vi de angränsande församlingarna med Alnö kyrkogård samt Selånger kyrkogård.

Strax väster om Sundsvall ligger Matfors och där finner vi kyrkogårdar vid Tuna kyrka och Attmar kyrka. Fortsätter man lite längre västerut så har vi Stöde kyrkogård.

Söder om Sundsvall, ca 2 mil, ligger Njurunda församling och där finns en kyrkogård vid Mjösunds gravkapell och en vid Njurunda kyrka.

Norr om Sundsvall har vi Timrå församling och deras kyrkogårdar som ligger i anslutning till Timrå kyrka, Sörberge gravkapell (även kallad Berglunda), Hässjö, Tynderö och Ljustorps kyrka.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om ni väljer att ha en kyrklig begravning är det prästen som är ansvarig för att utforma innehållet i begravningsgudstjänsten. Givetvis ges möjlighet att träffa eller samtala med utsedd präst om hur begravningsgudstjänsten ska utformas. I samtalet får ni chansen att berätta om era tankar och önskemål men en kyrklig begravning innehåller alltid vissa standardmoment.

Om den avlidne har lämnat Svenska kyrkan eller om ni ändå önskar en borgerlig begravningsceremoni utformar ni den fritt utifrån era önskemål och tankar eller efter vad den avlidna uttryckt. En borgerlig ceremoni kan hållas i något av de gravkapell som finns runtom i området. Det kan också finnas församlingshem och hembygdsgårdar där det är möjligt att hålla en borgerlig begravning.

Vi förmedlar gärna kontakt och bokar borgerlig officiant om ni önskar en borgerlig begravning.

Dekoration till kistan

Att dekorera med blommor kring kista eller urna är en omtyckt tradition.
Vi samarbetar med flera duktiga lokala florister: Blomsterservice, Inne & Ute Blommor, Sörberge blommor, Blomsterfröknarna J & M och Stöde Blommor.

Du kan känna dig trygg med att vi på Farväl i Sundsvall kan hjälpa till att utforma en värdig begravning. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.