Begravning i Västervik

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Västervik på webben. Vi finns online så att du, i lugn och ro, när som helst på dygnet kan läsa om våra prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre alternativ där du tydligt ser vad som ingår och vad det kostar. Sedan bokar du i lugn och ro det paket som passar bäst. Oavsett prisnivå handlar det alltid om ett värdigt avsked och en vacker begravning.

Gravplatser i Västervik

I Södra Tjust finns det tio kyrkogårdar: Nya kyrkogården i Västervik, Gamla kyrkogården i Västervik, Törnsfalls kyrkogård, Västrums kyrkogård, Hjorteds kyrkogård, Gladhammars kyrkogård, Misterhults kyrkogård, Hallingebergs kyrkogård, Ankarsrums kyrkogård och Blackstads kyrkogård. På samtliga kyrkogårdar finns gravar för jordbegravning och urngravar och minneslund. Askgravlund finns på samtliga utom Blackstads kyrkogård. Askgravplats finns på Blackstads kyrkogård och Hjorteds kyrkogård.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om du önskar en kyrklig begravning ansvarar prästen för hur begravningsgudstjänsten ser ut, men ni som anhöriga kan komma med önskemål om bland annat psalmer och musik. Begravningen äger oftast rum i en kyrka eller kapell.

I Västerviks tätort finns två vackra kyrkor: Sankt Petri kyrka, som är öppen året runt och Sankta Gertruds kyrka, som är öppen på sommaren. I tätorten ligger även Sankta Maria kapell, där många väljer att hålla sina begravningar. Utöver dessa finns även Gladhammar kyrka, Västrums kyrka, Gunnebo kyrka, Ankarsrums kyrka, Hallingebergs kyrka, Blackstads kyrka, Hjorteds kyrka, Misterhults kyrka, Figeholms kyrka och Törnfalls kyrka i trakterna runt om Västervik.

En borgerlig begravningsceremoni styrs inte av något regelverk utan kan utformas helt efter egna  önskemål. Det finns inga rätt eller fel. I Västervik hålls ofta borgerliga begravningar i Sankta Maria kapell, eller något av kapellen i omnejden. Det är också vanligt att hålla en borgerlig begravning i den egna trädgården eller en fest- eller föreningslokal. Vi samarbetar med Magnolia begravning och Fonus Öst och hjälper gärna till att förmedla kontakt med någon av deras uppskattade begravningsofficianter.

Dekoration till kistan

En fin tradition som hör begravning till är kistdekoration av blommor. Även om två av våra färdiga begravningspaket inte innehåller blommor har vi ett nära samarbete med lokala florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till begravningen. Vi samarbetar med Ett Strå Vassare, men har du egna önskemål om florist så hjälper vi till även där. Alternativt kan du välja vårt begravningspaket Farväl PLUS, då ingår en kistdekoration med säsongens blommor.

Farväl i Västervik hjälper till att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.