Din digitala begravningsbyrå i Västervik

Begravningsbyrån Farväl är din digitala begravningsbyrå i Västervik. Vi finns online så att du, i lugn och ro, när som helst på dygnet kan läsa om våra prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre alternativ där du tydligt ser vad som ingår och vad det kostar. Sedan bokar du i lugn och ro det paket som passar bäst. Oavsett prisnivå handlar det alltid om ett värdigt avsked och en vacker begravning.

Våra begravningspaket i Västervik

farväl
farväl BAS

11 295 kr

 • Utan ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ
farväl
farväl ENKEL

16 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Enkel kista och urna
 • Bårtäcke, om så önskas
 • Värd vid ceremoni
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ
farväl
farväl PLUS

21 995 kr

 • Med ceremoni, bokning av gravsättning ingår
 • Omhändertagande
 • Vitpigmenterad miljökista i massiv furu och urna av biofiber
 • Kistdekoration med säsongens blommor
 • Värd vid ceremoni
 • Planering, samordning och administration*
 • Bisättningstransport upp till 50 km (över 50 km tillkommer kostnad)
Läs mer och beställ

Gravplatser i Västervik

I Södra Tjust finns det tio kyrkogårdar: Nya kyrkogården i Västervik, Gamla kyrkogården i Västervik, Törnsfalls kyrkogård, Västrums kyrkogård, Hjorteds kyrkogård, Gladhammars kyrkogård, Misterhults kyrkogård, Hallingebergs kyrkogård, Ankarsrums kyrkogård och Blackstads kyrkogård. På samtliga kyrkogårdar finns gravar för jordbegravning och urngravar och minneslund. Askgravlund finns på samtliga utom Blackstads kyrkogård. Askgravplats finns på Blackstads kyrkogård och Hjorteds kyrkogård.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om du önskar en kyrklig begravning ansvarar prästen för hur begravningsgudstjänsten ser ut, men ni som anhöriga kan komma med önskemål om bland annat psalmer och musik. Begravningen äger oftast rum i en kyrka eller kapell.

I Västerviks tätort finns två vackra kyrkor: Sankt Petri kyrka, som är öppen året runt och Sankta Gertruds kyrka, som är öppen på sommaren. I tätorten ligger även Sankta Maria kapell, där många väljer att hålla sina begravningar. Utöver dessa finns även Gladhammar kyrka, Västrums kyrka, Gunnebo kyrka, Ankarsrums kyrka, Hallingebergs kyrka, Blackstads kyrka, Hjorteds kyrka, Misterhults kyrka, Figeholms kyrka och Törnfalls kyrka i trakterna runt om Västervik.

En borgerlig begravningsceremoni styrs inte av något regelverk utan kan utformas helt efter egna  önskemål. Det finns inga rätt eller fel. I Västervik hålls ofta borgerliga begravningar i Sankta Maria kapell, eller något av kapellen i omnejden. Det är också vanligt att hålla en borgerlig begravning i den egna trädgården eller en fest- eller föreningslokal. Vi samarbetar med Magnolia begravning och Fonus Öst och hjälper gärna till att förmedla kontakt med någon av deras uppskattade begravningsofficianter.

Dekoration till kistan

En fin tradition som hör begravning till är kistdekoration av blommor. Även om två av våra färdiga begravningspaket inte innehåller blommor har vi ett nära samarbete med lokala florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till begravningen. Vi samarbetar med Ett Strå Vassare, men har du egna önskemål om florist så hjälper vi till även där. Alternativt kan du välja vårt begravningspaket Farväl PLUS, då ingår en kistdekoration med säsongens blommor.

Begravningstyper som erbjuds i Västervik

Farväl kan hjälpa till med att ordna olika sorters begravningar i Västervik, från begravningsceremoni med kista till direktkremering med urnbegravning. Beroende på vilket begravningspaket du väljer kan du få en begravning antingen med eller utan ceremoni. Vi kan hjälpa till att arrangera begravningsceremonier enligt alla trosinriktningar eller en borgerlig begravningen för den som inte önskar ha en kyrklig begravning.

Farväl i Västervik hjälper till att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.

 

*Farväl BAS: Planering och administrativt arbete såsom kontakt med olika myndigheter, ta fram intyg för kremering och gravsättning, samordning med kyrkogårdsförvaltningen och att boka gravöppning.

Farväl ENKEL och Farväl PLUS: Planering och administrativt arbete såsom kontakt med olika myndigheter och församlingen som den avlidna tillhör, utforma ceremoni och boka präst eller borgerlig begravningsofficiant, ta fram intyg för kremering och gravsättning, samordning med kyrkogårdsförvaltningen och att boka gravöppning.