Begravning i Söderköping

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Söderköping på webben. Vi finns online så att du, i lugn och ro, när som helst på dygnet kan läsa om våra prisvärda begravningspaket. Du väljer mellan tre alternativ där du tydligt ser vad som ingår och vad det kostar. Sedan bokar du i lugn och ro det paket som passar bäst. Oavsett prisnivå handlar det alltid om ett värdigt avsked och en vacker begravning.

Gravplatser i Söderköping

I Söderköping S:t Anna församling finns åtta kyrkogårdar i och omkring Söderköping: Drothems kyrkogård, S:t Laurentii kyrkogård, Skönberga kyrkogård, Skällviks kyrkogård, S:t Anna kyrkogård, S:t Anna gamla kyrkogård och Mogata kyrkogård. Här kan du välja mellan grav för kista eller urna, minneslund eller askgravplats. Vår rådgivare hjälper dig att hitta det alternativ som känns rätt för dig.

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om du önskar en kyrklig begravning ansvarar prästen för hur begravningsgudstjänsten ser ut, men ni som anhöriga kan komma med önskemål om bland annat psalmer och musik. Begravningen äger oftast rum i en kyrka eller kapell.

I Söderköping sker de flesta begravningar i Drothems kyrka, S:t Laurentii kyrka, Skönberga kyrka, Skällviks kyrka, Mogata kyrka eller S:t Anna kyrka. S:t Laurentii gravkapell är en fin begravningsplats för mindre sällskap.

En borgerlig begravningsceremoni styrs inte av något regelverk utan kan utformas helt efter egna  önskemål. Det finns inga rätt eller fel. I Söderköping hålls ofta borgerliga begravningar i Drothems församlingshem eller S:t Laurentii gravkapell eller vid andra församlingshem runtom i trakten. Det är också möjligt att hålla en borgerlig begravning i den egna trädgården eller i en fest- eller föreningslokal. Stegeborg och Husby Säteri är omtyckta platser. Vi samarbetar med Magnolia begravning och Fonus Öst och hjälper gärna till att förmedla kontakt med någon av deras uppskattade begravningsofficianter. Det finns även officianter genom Finspångs kommun.

Dekoration till kistan

En fin tradition som hör begravning till är kistdekoration av blommor. Även om två av våra färdiga begravningspaket inte innehåller blommor har vi ett nära samarbete med lokala florister dit du kan vända dig om du önskar blommor till begravningen. Vi samarbetar med Blomsterverkstan, men har du egna önskemål om florist så hjälper vi till även där. Alternativt kan du välja vårt begravningspaket Farväl PLUS, då ingår en kistdekoration med säsongens blommor.

Farväl i Söderköping hjälper till att utforma ett värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.