Billig begravning i Stockholm

Begravningsbyrån Farväl är din lokala begravningsbyrå i Stockholm. Vi finns på webben för att du ska kunna läsa om våra prisvärda begravningspaket i lugn och ro när det passar dig. Du väljer mellan tre budgetalternativ med fasta priser där du tydligt ser vad som ingår. Sedan bokar du det begravningspaket som passar bäst med dina önskemål. Oavsett prisnivå handlar det om en fin och värdig begravning vid livets slut.

Begravningsplatser i Stockholm 

I Stockholmsområdet finns många fina begravningsplatser att välja mellan, både i innerstan och utanför tullarna. Dels finns de kyrkogårdar som ingår i Stockholms kyrkogårdsförvaltning och även Stockholms stifts kyrkogårdar.

Några exempel är:

  • Skogskyrkogården
  • Sandsborgskyrkogården
  • Bromma kyrkogård
  • Råcksta begravningsplats
  • Västberga begravningsplats
  • Brännkyrka kyrkogård
  • Kungsholms kyrkogård
  • Adolf Fredriks kyrkogård

I bokningsformuläret kan du ange om du önskar en speciell plats för gravsättningen, eller så kan du kontakta oss om du vill att vi berättar vilka begravningsplatser som finns i Stockholmsområdet. 

Läs om våra begravningspaket

Kyrklig eller borgerlig begravning?

Om ni väljer att ha en kyrklig begravning är det prästen i kyrkan som ansvarar för innehållet i begravningsgudstjänsten i samråd med er anhöriga. En begravning enligt kyrkoordningen innehåller alltid några specifika moment men det finns viss möjlighet för personliga inslag som val av dikter eller musik. Det finns många församlingar i Stockholms stift där ceremonin kan hållas. Här kan du läsa mer om de olika församlingarna.

Det har blivit allt vanligare med borgerliga begravningsceremonier. De styrs inte av något regelverk och kan därför utformas helt som ni själva önskar. En borgerlig ceremoni kan till exempel hållas i något av kapellen som finns i innerstan eller i Nacka, Värmdö, Haninge, Huddinge, Sundbyberg, Lidingö, Danderyd och Upplands Väsby. Vi på Farväl förmedlar gärna kontakt med begravningsofficianter som kan hålla i en borgerlig ceremoni.

Dekoration till kistan

En fin tradition är att dekorera kistan med blommor. Även om två av våra tre färdiga begravningspaket inte innehåller kistdekorationer så samarbetar vi med en rad olika florister i Stockholm dit du kan vända dig om du önskar dekoration till kistan.

Vi på Farväl i Stockholm hjälper till att utforma ett vackert och värdigt farväl vid livets slut. Varmt välkommen att kontakta oss eller gör en bokningsförfrågan online så hör vi av oss.